Emili blasco

 

Estudis superiors de piano i música de cambra al Conservatori Superior Municipal de Barcelona a la classe d’ Antoni Besses (1986-1994).


1er Premi a la 8a Mostra de Música de Cambra organitzada per la Generalitat de Catalunya (1992).


2on Premi del concurs patrocinat per la Fundació de Música “R. Parramon (1993).


Concerts amb Joventuts Musicals arreu de Catalunya.


Assisteix a cursos amb Frederic Gevers i Ilse Graubin.


Becat pel Ministerio de Asuntos Exteriores realitza estudis de postgrau a l’ Akademia Chopin de Varsovia (1994-96), a on treballa amb Edward Wolanin i Andrzej Stefanski,  a on acaba amb les màximes qual·lificacions. Recitals a Polònia de piano sol i música de cambra.


Posteriors concerts al Palau de la Música Catalana, Auditori de Barcelona, Auditori Eduard Toldrà, Festival Internacional de Torroella de Montgrí, Festival Castell Santa Florentina, Fundación Juan March de Madrid, Festival Internacional de Salamanca, Festival de Pasqua de Cervera.


Creació del duet violí i piano,  amb la violinista Patrycja Bronisz (1995).


Estrenes i interpretacions d' obres d' autors contemporanis: Joan Guinjoan, Salvador Brotons, Llorenç Balsach, Josep Soler, Josep Lluís Guzmán, Antoni Besses, Francesc Taverna-Bech, Joan Comellas, Josep Cercós, Manuel Oltra, etc.


Inici activitat discogràfica amb el disc dedicat a obres de R. Strauss, A. Berg, J. Soler (1997).


Concerts a Lincoln Center i al Spanish Institute de Nova York (U.S.A.), a Verona (Itàlia), i al 7é Festival de Música Latinoamericana de Caracas. També a l’ Auditori del Conservatori Simón Bolívar de Caracas (Veneçuela).


Col·laboracions regulars (articles i crítica de discos) per a les revistes Scherzo i CD Compact.


Interès en el repertori d' Enric Morera, Francesc Alió, Jaume Pahissa, Antoni Massana, Tomás Buxó, Manuel de Falla, Eduard Toldrà, Ricard Lamote de Grignon, Frederic Mompou, Joan Massià.